Examen aanvragen

Theorie-examen

Zodra je 16 jaar of ouder bent, kun je theorie-examen doen bij het CBR. Het resultaat van het theorie-examen is 1,5 jaar geldig. Je moet dit zelf aanvragen en betalen bij het CBR.

Examen aanvragen

De Theorie

Bij Rijschool van Beijnum leer je je theorie door middel van iTheorie. Met iTheorie leer je lekker thuis in je eigen tempo! De opleiding bestaat uit een digitaal lesboek, 35 oefen theorie-examens, 100 lesfilmpjes over gevaarherkenning en 60 instructiefilms van de rijprocedure. Je volgt een standaard lesschema zonder tijdslimiet en je resultaten worden vastgelegd. Met iTheorie kunnen we jouw vorderingen volgen en eventuele vragen behandelen we voorafgaand aan de rijles.

Het is raadzaam met de theorie te beginnen zodra je met de rijopleiding start. Je kunt theorie-examen doen als je 16 jaar of ouder bent.
Let op: het behaalde theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.
In het geval van een spoedopleiding moet je bij het starten in bezit zijn van een geldig theoriecertificaat.
Vóórdat je tussentijdsetoets en/of praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen.

Theorieles

Heb je leer- en/of concentratieproblemen en wil je daarom extra begeleiding tijdens het leren van de theorie? Dan kun je altijd vragen stellen bij de rijles.

Theorie-examen

Het theorie-examen bestaat uit: 25 vragen over gevaarherkenning, 30 vragen over verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht.
Je moet minimaal 13 van de 25 vragen over gevaarherkenning en 35 van de in totaal 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht goed beantwoorden om te slagen. De vragen worden op grote tv-schermen getoond. Je beantwoordt de vragen door middel van drukknoppen, die voor jou in de tafel zitten.