Aangepaste rijopleiding

Rijschool van Beijnum is door Spectrum Nederland benoemd als erkend rij-instructrice autisme & ADHD.

Autisme en ADHD

Voor mensen met een stoornis in het autistisch spectrum zoals PDDnos, Asperger, AD(H)D en/of leerproblemen is het lang niet altijd vanzelfsprekend het rijbewijs te halen. Bij deze specifieke problemen zorgen een overvloed van prikkels ervoor dat het overzicht in bepaalde situaties sneller verloren gaat. Het nadeel is dat het CBR extra eisen, middels een keuring en een rijtest om je rijgeschiktheid te beoordelen, stelt. Deze testen zijn voorafgaand aan het praktijkexamen, maar hier gaan we je bij helpen!

Gelijke kansen

Bij Rijschool van Beijnum krijgt iedereen een gelijke kans! Nagenoeg iedereen is in staat zelfstandig en op een veilige manier aan het verkeer deel te nemen. Door expertise, geduld en duidelijke structuur van de rijlessen helpen we je vertrouwd te raken met de auto en het verkeer. Marian van Beijnum heeft een speciale workshop gevolgd bij Spectrum Nederland en is door Spectrum Nederland benoemd als erkend rij-instructrice autisme & ADHD.

Anders leren en denken

Door je andere manier van informatie verwerken, is het voor jou wel eens moeilijk om het overzicht te behouden in een drukke omgeving. Met enige kennis van het autisme spectrum, kunnen mensen zonder Autisme een belangrijke bijdrage leveren aan je leven met Autisme/AD(H)D. Kortom: met de juiste begeleiding tijdens de rijles helpen wij jou naar het felbegeerde roze pasje!

Herkeuring Autisme & ADHD vervallen

Per 1 maart 2013 is de periodieke herkeuring rijbewijs voor mensen met ADHD komen te vervallen.
Per 1 oktober 2013 is de periodieke herkeuring rijbewijs voor mensen met Autisme eveneens komen te vervallen.
De CBR-keuring en rijtest voorafgaand aan het praktijkexamen blijft.

Kijk voor meer informatie op de website van Rijles en Autisme.